lentekriebels

Published by on Monday 04.04.2011 at 18:13 in familiezaken | knutselprutsen | overpeinzingen

Af en toe krijg ik ‘s avonds een por van Geert met de boodschap: “Je moet nog eens iets schrijven voor de blog, hé.” Ja straks, denk ik dan, om dat even later weer te vergeten. Maar natuurlijk heeft hij gelijk.

Het lijkt misschien wat op een writer’s block, maar eigenlijk is het gewoon een kwestie van prioriteiten. Op Finn kan ik het niet steken, die slaapt ‘s avonds als een roosje en gunt mij een hele avond vrije tijd. Maar heel wat leuke dingen bekampen elkaar om die tijd in te vullen.

Lezen bijvoorbeeld. Na ‘Zomerhuis met zwembad’ van Herman Koch kwam ‘Vrijheid’ van Jonathan Franzen, een kanjer, letterlijk en figuurlijk, met tussendoor nog wat kookboeken en non-fictie. Aangezien overdag lezen zelden een optie is, wil ik er graag invliegen van zodra de kinderen in bed zitten. Wie niet graag leest kan dit misschien moeilijk begrijpen, maar een goed boek kan redelijk dwingend zijn, een veeleisend lief als het ware.

Wil ik iets zien op tv, dan probeer ik dat te combineren met wat breiwerk. Ja, Finn mag zich weer verheugen op een nieuwe trui om de frisse ochtenden te trotseren. En naast de yogales op maandag, ga ik nog steeds maandelijks vilten bij Nicole. Twee handtassen, een hoed, een sjaal, twee schilderijtjes en een groot speeldeken voor Finn, ook hier nog geen gebrek aan inspiratie. Meestal kom ik naar huis met een nieuw werkstuk en een hoofd vol ideeën. Stof genoeg om dan een maand te laten rijpen en er het beste uit te halen tegen de volgende workshop.

Van een winterslaap kan je dus bezwaarlijk spreken, en nu die winter onmiskenbaar plaats ruimt voor de lente, gaat ook mijn energiepeil weer de hoogte in. Wakker worden met vogelgefluit, de eerste zonnige dagen, het frisse groen in de tuin, wie wordt daar niet goedgezind van? Dus misschien krijgt Geert de komende maanden een enthousiaste “ja” als antwoord op zijn gepor. En hebben jullie regelmatiger wat nieuws te lezen.

20110401_speeldeken_00120110401_speeldeken_01020110401_speeldeken_00320110401_speeldeken_00420110401_speeldeken_00820110401_speeldeken_011

 

No comments yet.

Leave a comment