onderweg

Published by on Tuesday 20.04.2010 at 20:51 in overpeinzingen

20090829_vleermuizentocht_010Toen de kinderen kleiner waren, was een autorit vaak een beproeving. Cas was vaak wagenziek – je wil niet weten hoe de autostoel eruitzag toen hij eens voor het vertrek spaghetti gegeten had. Marthe en Lena vonden het stilzitten saai en lieten dat duidelijk merken. Maar nu ze groter zijn is dat helemaal veranderd. Ergens naartoe rijden is tegenwoordig pure ontspanning. De grappigste, diepzinnigste gesprekken vinden plaats tijdens zo’n rit. Of er wordt helemaal niets gezegd en we luisteren naar muziek. Vaak muziek die Geert en ik mooi vonden toen we elkaar pas leerden kennen. Zo zat deze week Hedningarna in de cd-speler. Fins-Zweedse folk. En dan krijg ik vragen vanop de achterbank. Is dat folk, mama? Welke taal spreken ze? Mag dat wat luider? Dat begin vind ik wat griezelig, maar ook wel mooi. ‘t Is precies elfenmuziek. Mag dat ook op mijn mp3-speler? En dan geniet ik, van de muziek, van de vragen en voel ik me op z’n minst tien jaar jonger.

No comments yet.

Leave a comment