den grooten kuisch

Published by on Tuesday 13.04.2010 at 21:45 in familiezaken

Het is me wellicht met de paplepel ingegeven. Eens de krokussen hun kopjes boven aarde staken begon het te kriebelen bij ons moeder. Meestal kon ze zich nog even bedwingen tot de laatste sneeuw gesmolten was, maar dan was het toch hoog tijd. Emmers werden aangesleept, sopjes gemaakt, meubels geboend, tapijten uitgeklopt… En eens dat allemaal gedaan, begonnen we gewoon opnieuw in Eeklo of Waterland-Oudeman, bij de grootouders, kwestie van het goed onder de knie te hebben.

Persoonlijk kijk ik er niet zo naar uit, maar ik hou de traditie toch wel in ere. Dus ook ten huize Roelskens wordt van groten kuis gedaan. De oudsten gaan even logeren bij opa en oma terwijl wij ons beste beentje voorzetten. Dit jaar had Marijke, als naarstige huisvrouw, al heel wat voorbereidend werk gedaan. De mise en place als het ware. Zo stond voor deze tweedaagse het volgende op het programma: de badkamer, de serre, de eetplaats en de zitplaats. De slaapkamers, overloop en keuken waren al content met een gewone poetsbeurt.

Omdat we allebei wel in zijn voor wat verandering zo af en toe hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om de serre wat te herschikken. Voor hen die ons huis niet kennen, de ‘serre’ is het verbindingsdeel tussen het woonhuis en de keuken. Oorspronkelijk was die serre iets kleiner, maar bij de verbouwing van het achterdeel breidden we dit deeltje wat uit. Het is momenteel de speelruimte van de kinderen, maar later, op onze oude dag, wordt dit wellicht onze favoriete plek.

Momenteel ziet ze er zo uit:

20100412_grote_kuis_serre_00120100412_grote_kuis_serre_00220100412_grote_kuis_serre_00420100412_grote_kuis_serre_00720100412_grote_kuis_serre_01120100412_grote_kuis_serre_008

Ter info: de vernieuwde setup is enthousiast onthaald door de kinderen.

No comments yet.

Leave a comment