zon

Published by on Wednesday 17.03.2010 at 20:01 in lena

20090718_thuis_014Lena, ons zomerkind, wacht ongeduldig op warmer weer. Ze wil buiten eten, picknicken en in bikini lopen. Gisteren scheen de eerste lentezon, nog wat aarzelend, en al in de auto op weg naar huis hadden we afgesproken dat ze haar vieruurtje buiten mocht opeten, in de zon en zonder winterjas.

Thuis ging Lena dus haar laarzen halen en ze kwam terug met haar broek tot boven haar knieën opgevouwen en haar trui tot bijna onder haar oksels, klaar voor haar eerste zonnebad. Beteuterd vroeg ze waar de zon nu naartoe was. Gelukkig was er nog een streepje aan de grote perenboom en even later lag ze op haar buik in het gras, met een koekje, de zon uit te dagen. Ach, ooit komt het er toch van, van die lente, of zou ze ons dit jaar vergeten zijn?

No comments yet.

Leave a comment