liefste finn

Published by on Monday 15.03.2010 at 20:04 in finn | overpeinzingen

20100214_krokusvakantie_038Je bent intussen negen maanden geworden, kleine vriend van me, en de laatste weken ben je meermaals per dag gefrustreerd. Nochtans is die frustratie nergens voor nodig. Je zit, je sluipt, je kruipt, je staat met één hand aan je park en dat lijkt me al heel wat voor zo’n kleine vent. Maar met de typische ongeduldigheid van een baby wil je meer, veel meer. Je wil sneller kruipen, of beter nog, stappen, maar geloof me, op negen maanden is dat echt nog niet nodig.

Je wil meepraten aan tafel, maar als je woordenschat voornamelijk bestaat uit nee, mamam, ieieiei, p [als je de poes ziet] en fff, dan is dat een zware opgave. En heel hard krijsen om je onmacht hierover kenbaar te maken helpt niet echt. Nee, daar worden je tafelgenoten wat humeurig van, want, geloof het of niet, die willen na een dag school/werk ook eens hun zegje doen.

Nu je nog wat aarzelend kruipt hebben wij nog even rust, maar eens je de techniek volledig onder de knie zal hebben – en dat is een kwestie van dagen –  dan zullen we snel moeten zijn. Want dat je nieuwsgierig bent, dat hadden we al in de gaten. Dat opmerkingsvermogen heb je trouwens van je vader, je zal hem daar nog dankbaar voor zijn. Maar het zal de komende maanden dus veel energie en alertheid van ons vragen om je verwijderd te houden van playmobil en ander klein speelgoed, draden, kasten, trappen en zoveel meer. En je ambieert duidelijk een functie als ervaringsdeskundige, want alles moet hoogstpersoonlijk geproefd, betast en becommentarieerd worden. Maar ook na de tiende keer proeven smaakt de wc-bril nog niet lekker, net zo min als de poes. Ach, wellicht oefen je nu al wat voor straks, op je ervaringsgerichte school.

20100214_krokusvakantie_035Je wil de wereld verkennen en je botst daarbij soms tegen de grenzen van je eigen kunnen. Dat is vervelend voor jou, want jij wil hoger, verder en beter, maar laten we afspreken, lieve Finn, dat we het wat rustig aan doen. Voor mij hoeft het namelijk niet zo snel te gaan. Ik  hou je graag nog even klein. Mag dat?

je mama

No comments yet.

Leave a comment