mini-joskes

Published by on Tuesday 09.03.2010 at 21:53 in beestenboel | familiezaken

20091104_joske_004De afspraak bij de dierenarts lag al vast. Dinsdagavond zou Joske onder het mes gaan en vanaf dan zouden alle buurtkaters nutteloos onze tuin frequenteren. Jos zou veilig zijn voor al hun avances en wij hoefden niet te vrezen dat ze met ‘een pakske’ naar huis zou komen.

Maar gisteren lag ze genietend naast mij, op een kussentje in de zon, en ik zag de kater van de buren voorbijkomen. Plots bedacht ik dat die combinatie wel bijzonder mooie poesjes zou opleveren. En ik herinnerde mij hoe leuk en spannend ik het als kind vond als onze poes kleintjes kreeg. De twijfel sloeg toe.

Ik belde de dierenarts en kreeg de immer sympathieke N., zijn vrouw/secretaresse/helpende hand, aan de lijn. Zij vertelde me dat het voor de poes zelf eigenlijk beter is als ze jongen op de wereld zet voor de ingreep plaatsvindt, dat ze dan zeker volwassen genoeg is. Meer had ik echt niet nodig.

Intekenen voor een mini-Joske kan vanaf nu.

No comments yet.

Leave a comment