groot, groter, grootst

Published by on Tuesday 23.02.2010 at 18:35 in finn | overpeinzingen

20100214_krokusvakantie_039En zo wordt hij zienderogen groot, onze Finn. Vandaag werd hij nog eens op de weegschaal gelegd bij Kind en Gezin en met zijn 8,540 kg zit hij op de P25-curve. Niet bij de diktsten, dus, maar eigenlijk worden appels met peren vergeleken, want de curves die ze hanteren gelden voor kindjes die flesvoeding krijgen. En die zijn op die leeftijd doorgaans heel wat ronder dan borstkindjes. Enfin, hij ziet er alleszins niet ondervoed uit, want heel vaak krijg ik, gevraagd of ongevraagd, te horen dat het wel ‘ne flinken’ of ‘ne kloeken’ is voor zijn leeftijd. Gezonde kaakskes en een levendige oogopslag, die doen het hem volgens mij. Hij zal zijn babyvet er dus niet moeten aflopen, zoals zo vaak gezegd wordt. Qua lengte zit hij dan wel weer mooi op schema: 72 cm, de gemiddelde lengte voor een baby van zijn leeftijd.

Voor de rest doet hij het ook prima: zitten, spelen, proberen kruipen, brabbelen, … Als we Cas mogen geloven heeft Finn al een uitgebreid vocabularium. Verschillende keren kwam hij mij enthousiast vertellen dat Finn zijn eerste woordje gezegd heeft – ja, hij zit er echt op te wachten, op dat gesprek van broer tot broer. Meestal was dat iets in de trant van geeuw, eeuw, ja of dada. Ik legde dan altijd uit dat hij gewoon klanken oefent, maar de laatste weken horen we er toch vrij vaak ‘mama’ in. Zou ik de eer krijgen?

En wat vond de dokter van zijn geestelijke en motorische ontwikkelingen? Geen idee. Na 1 uur wachten, met nog twee wachtenden voor mij, vond ik het welletjes. Ik heb zelf geconcludeerd dat hij het prima doet en ben naar huis gegaan. Zoiets leer je wel, na vier kinderen.

1 Comment to groot, groter, grootst

 1. valerie says:

  February 25th, 2010 at 9:26 pm

  hallo geert en marijke
  het klinkt hier allemaal mooi en goed! we doen hier echt inspiratie op voor ons gezin! jullie prinsessenkoekjes en andere baktips kennen hier een groot succes. ook van ‘jullie gezinsmomenten’ kunnen we wat leren! bedankt voor jullie tips!proficiat met jullie blog hoor!
  geert; wou je even laten weten dat we versterking krijgen op de werkvloer; we hebben een vacture openstaan; maar ook wel wat nieuwe taken … en jammer genoeg toch niet meteen perspectief op extra ruimte … kunnen opnieuw beginnen puzzelen met onze bureaus 🙂
  vele groeten
  valérie

Leave a comment