vocabulaire

Published by on Sunday 21.02.2010 at 23:57 in kinderklap | lena

Deze namiddag heb ik met de drie oudsten in het Gentbos spulletjes gesprokkeld. Cas heeft volgende week vrijdag zijn volgende boekenexpo en voor de maquette die hij wil bouwen had hij wat bosprutsen nodig. Stevig gelaarsd trokken we het bos in, maar ik gaf ze nog één goeie tip mee: “Loop niet door het midden van de modderplassen als het niet nodig is.”

Nu verwachten jullie wellicht een verhaal over tot hun middel wegzakkende, plat-op-de-buik glijdende of halfweg de modder laarsverliezende kinderen. Stop dan maar met lezen en kijk gerust verder naar Studio 1 of de winterspelen op Nederland 1 [Cas vraagt zich af waarom er op onze tv (lees: TV1 / Canvas) geen spannende beelden van het skiën of bobsleeën te zien zijn]. Niks daarvan, welopgevoede kinderen, hé. Als ik het zelf al zeg.

Op de terugweg zei Lena plots [volledig terecht overigens]: “Maar papa, nu loop je zelf in het midden van de modder!” Ik verdedigde me met het argument dat deze modder eerder van het drassige soort was.
“Wat is dat, drassig?”, wou ze nog weten. “Wel, Lena, dat is niet supernat, maar toch wel een beetje”, probeerde ik.

20080703_badkamersessie_006Op zondagen na het avondeten is het vaak ‘badmoment’, zo ook vandaag. Marthe en Lena waren zelf al in bad gekropen, terwijl wij beneden de tafel nog afruimden en alles klaarzetten voor het maandagontbijt. Toen ik met de jongens bovenkwam, was Marthe al afgedroogd en in slaaptenue. Lena daarentegen is blijven zitten tot de laatste. Toen ik Finn een ‘frotting’ gaf met z’n handdoek ontstond deze korte conversatie:

  • ‘Papa, het speldje in m’n haar steken lukte niet zo gemakkelijk.’ [bij niet- ‘haarbad’-dagen steken de meisjes hun haar op]
  • ‘Oh, Lena, het geeft niet als je haar wat nat geworden is, hoor.’
  • ‘Nat niet, hoor,’ zei ze, ‘alleen een beetje drassig.’

No comments yet.

Leave a comment