hokus pokus

Published by on Saturday 13.02.2010 at 21:26 in keukenprobeersels | marthe

20100210_marthe_7_cakejes_004Er is er hier eentje jarig, een van onze prinsesjes wordt zeven, en dan wordt er weer heel wat uit de hoed getoverd. Op verzoek, cakejes om uit te delen in haar klas. Ze zijn snel klaar, leuk om te versieren en nog lekker bovendien.

Morgen volgt fase twee van het verjaardagsritueel. De familie komt dan op de koffie en aangezien Marthe eigenlijk alleen graag chocoladetaart lust, werd het dus chocoladecake volgens het recept van tante Hilde en lekker decadente brownies. Ja, het caloriegehalte zal niet van de poes zijn morgen. De oma’s beloofden nog voor rijsttaart en soesjes te zorgen. Bourgondiërs? Wij?

    20100213_brownie_002Enfin, voor de liefhebbers, het recept van de brownies:

  • 180 g fondantchocolade
  • 150 g boter
  • 170 g bloem
  • 300 g suiker (of wat minder)
  • 3 eieren
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker

De chocolade en de boter laten smelten, al de overige ingrediënten eronder mengen en 30 minuten op 180°C bakken.

Volgende week volgt dan nog het verjaardagsfeestje voor de vriendjes en vriendinnetjes van school. Maar dan ga ik het simpel houden en heel klassiek pannenkoeken bakken. Weinig kinderen die daar nee tegen zeggen, dacht ik zo.

En dan weer even de vijs toe.

No comments yet.

Leave a comment