huisvlijt

Published by on Tuesday 09.02.2010 at 21:56 in knutselprutsen

20100130_finn_017Wat doet een mens als drie van de vier kinderen op school zitten en het huishouden aan de kant is? Juist, zich in stilte bezighouden. En als dat bezighouden zich vertaalt in een muts of een trui, dan is dat mooi meegenomen. De les handwerk in de lagere school was voor mij iets om naar uit te kijken. Niet dat ik zo’n getalenteerde breister ben, ik moet het meer hebben van eenvoudige patronen, liefst met dikke wol en dito naalden. Vraag mij niet om een hele winter aan dezelfde trui te breien, ik zie – ongeduldig als ik soms ben – graag snel resultaat. Breien voor baby’s en kleuters is dus meer mijn ding. Al onze kinderen droegen zelfgebreide truitjes, gilets, mutsen en sjaals. En nee, ze werden daar niet mee uitgelachen!

Toen Finn geboren was, begon het weer te kriebelen en ook voor hem moest een nieuw jasje gebreid. Het resultaat ziet u hier rechts.

20100123_tochtslang_008In de kerstvakantie waren we op zoek naar cadeautjes in Gent en in De huiszwaluw in de Jan Breydelstraat werd ik helemaal blij van de handgebreide knuffels van Kenana knitters. Van de prijs werd ik net iets minder vrolijk. Dat kan ik ook, dacht ik overmoedig, een slang met restjes wol moet lukken. En inderdaad, zelfs zonder patroon, is deze slang uit mijn naaldpennen gekropen, op weg naar de deur, alwaar ze als tochthond/slang fungeert. Voorlopig. Ik denk niet dat ze er lang zal liggen als Finn het kruipen onder de knie heeft.

No comments yet.

Leave a comment