voyeur

Published by on Tuesday 17.11.2009 at 15:39 in cas | knutselprutsen

fantasia_IDe tijd van de saaie boekbesprekingen ligt al ver achter ons. Tegenwoordig doen ze daar trouwens niet meer aan mee, op de Leefschool. Misschien ook wel omdat ‘tinternet’ vol staat met boekbesprekingen, klaar om te kopiëren. Als alternatief mogen de kinderen creatiever aan de slag. Zo maakte Cas vorig jaar een originele cover voor “Koekkoek vos en haas” en een reclameaffiche voor “Fantasia I”. Dit jaar wou hij een kijkdoos maken waarin hij een bepaalde scène uit het boek verbeeldde.

Hij had de voorbije week al zijn personages getekend op ietwat zwaarder tekenpapier. De indeling van de doos zat ook al in zijn fantasierijke hoofd. Het moest een keuken worden met daarnaast de gang met de trap naar boven. Marijke zorgde voor de schoendoos door een nieuw paar ‘sletsen’ te kopen en ik zorgde voor de inrichting van de keuken. Ik maakte gouden muren om het invallend licht wat te reflecteren en een gyproc-muurtje dat de scheiding vormde tussen keuken en gang. Cas was ondertussen bezig met de aankleding: kasten met werkbladen vol keukengerei, schilderijtjes, een kalender, een ‘echte’ koelkast [dat is eentje waar je magneetjes op kan kleven, en niet zo’n ingemaakte zoals wij hebben], een kapstok en had ik niet gezegd dat het wel genoeg was, hij was wellicht nog bezig. Als rekwisieten werden werden een aantal playmobil meubeltjes geleend van de zussen. Dubbelzijdige tape, een wondermiddel volgens Cas, zorgde ervoor dat deze niet door de ruimte gaan vliegen. Twee gaten werden uit het deksel gesneden om licht binnen te laten via de bovenzijde en het grote keukenraam/piepgat kreeg nog een werkend rolluikje.

20091115_kijkdoos_cas_00120091115_kijkdoos_cas_00220091115_kijkdoos_cas_01420091115_kijkdoos_cas_01220091115_kijkdoos_cas_01020091115_kijkdoos_cas_015

Benieuwd wat hij ervan zal brouwen, vrijdag in de boekenkring. En met welk idee hij de volgende keer op de proppen zal komen.
Heb ik al gezegd hoe tevreden we zijn over de Leefschool?

2 Comments to voyeur

  1. vocabulaire @ met mijn ogen dicht zie ik alles wat mijn hoofd verzint says:

    February 21st, 2010 at 11:57 pm

    […] ik met de drie oudsten in het Gentbos spulletjes gesprokkeld. Cas heeft volgende week vrijdag zijn volgende boekenexpo en voor de maquette die hij wil bouwen had hij bosprutsen nodig. Stevig gelaarsd trokken we het bos […]

  2. drakendrollen @ met mijn ogen dicht zie ik alles wat mijn hoofd verzint says:

    March 5th, 2010 at 10:54 pm

    […] heeft een Fantasia-boek gekozen, nummer IV dit keer. Zijn eerste plan was terug een poster, zoals vorig jaar, maar dat heb ik hem afgeraden. Toen kwam het idee van een maquette van de verschillende rijken […]

Leave a comment