playmobilland

Published by on Sunday 30.08.2009 at 21:45 in kinderklap | kinders | lena | marthe

20090712_vakantiedag_026Gisteren werd er getrouwd in playmobilland. Een verbandje, zo’n ouderwets met een rood streepje aan de zijkant, was in Lena’s fantasie de rode loper, een bruin piratenkistje het altaar. Alles erop en eraan: bruidsmeisjes, bloemetjes, familie in de suite. Teveel sprookjeshuwelijken gezien bij assepoester en doornroosje, denk ik.

Vandaag, samen met Marthe, speelden ze dat het zomer was en hadden ze een heel klein beetje zand nodig voor in de zandbak van playmobil. Wat later kwamen ze in de keuken mini-emmertjes vullen met water. Want er moest wat water bij om het zand wat vaster te maken, zodat ze een zandkasteel konden maken. In een zandbakje van 5 bij 5 cm welteverstaan. Met minieme zandschopjes en harkjes. Ze hadden wel aan mama gedacht en een zakdoekje onder de zandbak gelegd, tegen het morsen. Nog wat later hoorde ik ze zeggen dat ze op reis gingen, naar het Baudelopark volgens Lena. Naar Boudewijnpark, vroeg Marthe? Ja, naar Boudewijnpark. En dan kwam de vraag of ze even, een kwartiertje, naar tv mochten kijken, want de playmobilventjes gingen naar de cinema in Boudewijnpark.

En zo vloog de voormiddag voorbij.

No comments yet.

Leave a comment