Legocreaties

Published by on Sunday 19.07.2009 at 20:49 in cas | knutselprutsen

20090712_vakantiedag_013Cas’ vakantiestart was net iets minder vlot dan die van zijn zussen. De verveling weet je wel. Terwijl hij vorig jaar heel vaak met Marthe speelde hebben de meisjes nu in elkaar perfecte soulmates gevonden, en de prinsessen hebben voorlopig geen nood aan een prins. Hij valt dus een beetje uit de boot dit jaar, en het duurde een tijdje voor hij zijn vriendjes van school kon “inruilen” voor zijn speelgoed. Maar sinds vorige week heeft hij zijn lego herontdekt.

Het leuke is dat hij een freestyler is, niet iemand die de plannetjes slaafs volgt. Vaak start hij met een idee dat hij oppikt uit een strip, een tv-programma, een film of ergens uit zijn ondoorgrondelijke fantasie. Meestalaak doet de kleur van de blokjes er niet toe, maar de laatste creaties zijn opvallend sober.

Hieronder zie je een ruimtewandelaar. Niks geen planneken, gewoon roefelen in de bakken en proberen. Vaak hoort er ook nog een heel verhaal bij zijn bouwsels, maar deze spreekt voor zich.

20090719_lego_creatie_00420090719_lego_creatie_00320090719_lego_creatie_00220090719_lego_creatie_005

Toen hij mij zijn wandelaar toonde moest ik denken aan de strandbeesten van theo jansens. Gefascineerd keek hij dan ook naar het filmpje dat ik op vimeo vond. Ik heb er voor alle zekerheid maar bij verteld dat die man daar al jaren mee bezig is en dat het volgens mij onmogelijk is het na te bouwen in lego.

Ik ben curieus waarmee hij volgende keer voor de dag zal komen.

No comments yet.

Leave a comment