zomermeisje

Published by on Sunday 12.07.2009 at 23:40 in de hort op

Net als mijn jongste dochter ben ik een echt zomermeisje. Een zomermeisje ben je, aldus Lena, als je van de zomer houdt. En wij, Lena en ik, wij houden van de zomer. Lena is daar zelfs vrij extreem in. Sinds ze ons hoorde zeggen dat het zomerweer was, ergens in april, wil ze geen broeken of T-shirts met lange mouwen meer dragen. Nee, korte mouwen kunnen nog net, als het echt geen mooi weer is. Anders moet het dus een kleedje zijn zonder mouwen, liefst met blote rug. Hoe bloter, hoe liever. Niet dat het veel belang heeft, want het duurt nooit lang voor ze mij komt vragen of ook dat ‘niemendalletje’ uit mag om haar prinsessenkleed aan te doen of om in bikini rond te lopen.

Zo’n zomermeisje ben ik dus al lang niet meer, maar ik hou wel nog steeds van zonnig weer, van buiten eten, lezen in de hangmat, zandtaartjes met schelpen, avondwandelingen bij zonsondergang,…

20090712_vakantiedag_02220090712_vakantiedag_02620090712_vakantiedag_03220090712_vakantiedag_03920090712_vakantiedag_04020090712_vakantiedag_049

Vandaag begon niet echt als een zomerdag, pas halverwege de namiddag kwam de zon er schuchter door. Maar na het avondeten leek de zon er al meer zin in te hebben en dat vonden wij reden genoeg voor een wandelingetje. Zo belandden we dus bij Cas’ beste vriendje, waar we zeer gastvrij onthaald werden. Even later zaten we op de binnenkoer met een aperitiefje, genietend van het gezelschap en de avondzon. De kinderen sprongen in onderbroek in het zwembad en Finn dronk een slokje bij mama. Hoe eenvoudig en mooi kan het leven in de zomer zijn…

Op weg naar huis fladderde Lena van bloem naar bloem en maakte daar mooie bloemenringen mee. Want zomermeisjes zijn natuurlijk ook bloemenmeisjes!

No comments yet.

Leave a comment