Een gekregen paard…

Published by on Thursday 02.07.2009 at 21:43 in finn | geboortefeest | knutselprutsen

Het is een bemeten risico, geen geboortelijst leggen. Maar wat wil je, een vierde spruit kan al eens iets van broer en zussen gebruiken als het op praktische dingen aankomt. Wat kleertjes betreft zorgt Marijke er wel voor dat hij niet alleen afdragertjes van Cas, of godbeterd, Marthe of Lena moet dragen.

Er stond wel een rekeningnummer op het kaartje, ditmaal zelfs het juiste, maar vaak willen mensen toch liever een geschenkje geven. De vorige keren zaten daar af en toe zaken tussen waarvan we niet wisten dat ze nog verkocht werden. Maar bij Finn mogen we echt niet klagen, integendeel zelfs, vaak worden we verrast door wat er zich onder het inpakpapier bevindt.

Haba-speeltjes, Esthex-spulletjes, Weleda-producten, KR-A-T-bonnen, een mooie selectie kinderboeken, allemaal zaken die we graag zien. Af en toe krijgen we nog originelere cadeautjes. Zo kwam L. op het geboortefeest aanzetten met een heel leuke set van zes zelf geboetseerde kommetjes die als matroesjka’s in elkaar passen en zo ons gezin voorstellen. Maar wat ik gisteren van collega’s S. en R. kreeg vonden we wel heel uitzonderlijk.

20090700_losse_beelden_007

Het gaat over de rechtse, voorlopig nog naamloze, knuffel. Eerst dacht ik dat het om een van de sigikid-dieren ging, maar R. zei trots dat S. het zelf ‘geknutseld’ had. Geknutseld is eigenlijk niet het juiste woord. Er valt immers nauwelijks een naad te bemerken, geen scheve steek of rafelende rand. Hij heeft een atypische konijnenkleur, is stevig en toch zacht. Cas, Marthe en Lena hadden bij hun eerste bezoek in de materniteit elk een kleine knuffel mogen geven die sinds Finns thuiskomst steevast in het ‘racebedje’ de wacht houden. Maar sinds gisteren moesten die dus iets dichter bij elkaar kruipen om het paarse konijn ook een plaatsje dicht bij Finn te gunnen.

Als jullie suggesties hebben voor een naam met pit horen we het wel. Tot zolang: welkom paars konijn.

No comments yet.

Leave a comment