Feestweek

Published by on Tuesday 16.06.2009 at 22:58 in finn | geboortefeest | keukenprobeersels | kinders | lena

20090611_cakejes_voor_lena_003Het lijkt wel niet te stoppen.Vanaf Finns geboorte, vorige week maandag, tot nu werd er al duchtig gefeest. In de materniteit werden de eerste flessen ontkurkt. Vorige week vrijdag vierde Lena haar vierde verjaardag in de klas. Daarvoor had ik de taak van ‘bakker van dienst’ op me genomen. Lena wou graag cakejes meenemen voor haar klasgenootjes. Dankzij het zeer eenvoudige recept dat Marijke onlangs noteerde in het groene receptenschriftje en met de hulp van de rode KitchenAid verschenen er al snel 48 stuks op de keukentafel. In de Colruyt had ik een pakje ‘Prinsessenglazuur’, ik verzin het echt niet, meegegraaid. Hiermee toverde ik de op het houten dienblad ordelijk geschikte gebakjes om tot een heuse ‘verjaardagsinstallatie’.

20090611_cakejes_voor_lena_001

Op zaterdagavond werd hier al vaderdag gevierd omdat de drie oudsten daarna naar Oma Annie vertrokken. Zondag was er Finns geboortefeest en deze avond werd dit nog eens uitgebreid met een kleine ‘afterparty’ voor enkele leefschoolmensen. En morgen staat Lena’s verjaardagsfeest voor een paar klasgenootjes op het programma.

Daarna halen we de riem er eventjes af.

3 Comments to Feestweek

 1. Margo says:

  June 17th, 2009 at 1:14 pm

  Prachtig gedaan.
  Kan het receptje uit het groene schriftje ook op je blog (of in mijn emailbox)? Ik heb nl. ook een jarige die maandag in de klas viert. Blijven die papieren vormpjes mooi rechtop of moeten ze voor het bakken in een bakvorm staan? (ik heb “slechts” twee vormen voor elk 6 cakejes).

 2. geertr says:

  June 17th, 2009 at 11:19 pm

  beste margo

  het recept:
  125g zelfrijzende bloem
  125g ‘goede’ boter, zacht
  125g suiker (ik gebruik graag bio rietsuiker uit de colruyt)
  2 eitjes
  een paar eetlepels melk
  eventueel een snuifje zout, wat bicarbonaat en wat vanillesuiker

  je kiept alles in de keukenrobot/mengkom en laat het geheel draaien tot je een egale massa bekomt

  verdeel over de cakevormpjes (die staan bij ons per 12 in een vorm, gekocht bij de aveve) en bak 20 min op 160°C hetelucht

  varianten:
  – met cacao en chocoladestukjes
  – met gedroogde veenbessen
  – met rozijnen of krenten
  – met appelstukjes en amandelschilfers
  – …

  succes

 3. Ariane says:

  June 9th, 2010 at 11:03 am

  Nog een leuke, lekkere variant: met rozijntjes, een snuifje kaneel (waar je zo gul mee mag zijn naar eigen believen), en een scheutje cointreau (waar je niet te gul mee mag zijn want dan wordt het deeg te lopend).

Leave a comment