“Een beetje moe maar voldaan”

Published by on Sunday 14.06.2009 at 23:14 in finn | geboortefeest

Finns geboortefeest is voorbij. Daar waar het gisteren nog zo mooi zomerde terwijl ik samen met m’n broer het parochiezaaltje in Baaigem in gereedheid bracht, zo somber en grijs kondigde de dag zich deze morgen aan. Op weg om een karrenvracht taarten en andere lekkernijen op te halen bij Evelyn ging de miezer over naar mot en vervolgens naar regen. Terug aan het ‘gelegenheidsadres’ kwam het nat al met behoorlijke bakken uit de lucht vallen en er was in de verste verte niet het minste gaatje te bespeuren in het dikke grijze deken dat elke zomerintentie verstikte.

Als bij wonder klaarde de lucht dan toch uit, net  toen de eerste gasten arriveerden. Al gauw mochten we dan toch de tafels onder de ietwat voorbarig uitgestalde parasols neerpoten. De witte ‘kindertent’ zag er plots een stuk minder mistroostig uit, maar dat kan natuurlijk ook komen door het ophangen van de kleurrijke vlagjes door F&F.

20090614_geboortefeest_finn_taartenparade_017

De taarten werden aangesneden [al dan niet elektrisch], de glazen gevuld, de koffie gezet [weliswaar op grootmoeders wijze], de ijsjes uitgedeeld…

Mensen met wensen, met “proficiats”, met “is hij nog altijd zo braaf” [bijna alsof het een zonde is], met mooie boeken, met ” ‘t is gelegaar nen roels”, met “zuust gelijk zijn moeder”, kinderen met zelfgemaakt kaartjes…

Het taartenbuffet slonk [toch een beetje], de avondzon zonk…

“Tot de volgende”, “ge hebt dat goed gedaan, doe zo voort”, bemoedigende woorden ter afscheid die we toch niet echt zullen opvolgen. “Ge gaat het er toch wel durven opzetten als hij niet zo braaf meer is ook hé”,  “we blijven jullie volgen vanop de computer” [stelt het zich plastisch voor], “we lezen het wel”…

Ja, maar toch vandaag niet meer.

Het is mooi geweest, maar nu trekken we naar de zolder, hopend op een nieuwe rustige nacht.

No comments yet.

Leave a comment