Geboortefeest

Published by on Sunday 31.05.2009 at 13:50 in finn | geboortefeest

feest

Net als bij Lena zal er een geboortefeest zijn, weliswaar iets uitgebreider qua ‘guestlist’. Zo’n feest heeft z’n voor- en nadelen. Het vraagt behoorlijk wat voorbereiding, het staat of valt vaak ook met het weer, het kan net tijdens een groeispurt van de spruit vallen, je hebt niet heel veel tijd om met de gasten te spreken,… en ik kan nog wel wat minpunten vinden. Maar zo’n feest heeft ook wel zijn positieve kanten: het is een echt feest, veelal informeler dan een ‘huisbezoek’ en het is leuk omdat de gasten ook elkaar kunnen ontmoeten, iets wat in veel families te weinig gebeurt.

Evelyn
Ditmaal opteren we voor een ‘grootschalige’ uitbesteding. Terwijl we bij Lena’s feest nog gretig gebruik maakten van de bakdiensten van familie (waarvoor dank overigens), hebben we deze keer besloten om het bakken over te laten aan anderen. Bij de geboorte van Felix, het tweede zoontje van vrienden, kregen we niet alleen heerlijke, maar ook zeer mooie koekjes aangeboden in het ziekenhuis. Bleek dat Felix’ meter die had gemaakt en dat ze dat zelfs graag doet ‘voor derden’. Op Evelyns site kan je een aantal van haar werken bewonderen (let wel dat je bij het watertanden je toetsenbord niet te veel bevuilt). Voor de bediening kunnen we ditmaal gelukkig rekenen op een aantal collega’s van mijn werk (neen, hier [nog] geen prentje). Aarzel niet ze aan het werk te zetten, ze zijn het gewend.

locatie

sint-bavo, baaigem
Een geschikte locatie vinden had net iets meer voeten in de aarde. Aangezien het gezelschap mogelijks groter is dan de vorige keer waren we eigenlijk op zoek naar een ander leuk zaaltje. Er passeerden er een paar de revue, waarbij de serres in de plantentuin van de Gentse Universiteit ons nog het meest konden bekoren. Daar beschikken we echter niet over servies en de huur van dit alles doet het kostenplaatje snel stijgen. Andere opties waren te ver, te lelijk of nog duurder. Dus besloten we het er toch maar op te wagen en hopen we op mooi weer zodat we een deel van de genodigden buiten kunnen posteren. Er wordt dus, opnieuw, gefeest in het parochiezaaltje St.-Bavo in het landelijke Baaigem, op een boogscheut van Scheldewindeke. Hieronder vind je een kaartje.

[mappress]

tijdstip

Wat is het juiste tijdstip voor een geboortefeest? Niet te vroeg, want dan zijn de ouders nog niet helemaal op hun plooi, niet te laat, want dat zijn eerder vijgen na Pasen. Hoe meer mensen je het zou vragen, hoe meer meningen. Omdat het bij Lena, een drietal weken na haar geboorte, zeer goed verlopen is voor zowel moeder als kind opteren we ditmaal ook voor een datum niet te lang nadat Finn het levenslicht ziet.

De gekozen datum, 14 juni 2009, lijkt misschien niet echt ideaal: waarschijnlijk vlak in de examenperiode, op vaderdag,.. maar later, dan wordt het al snel grote vakantie en krijg je zeker niet iedereen meer samen. Niets belet trouwens om ‘s middags je vaderdagplicht te vervullen en die dan ‘s namiddags te voorzien van een mooie epiloog met gebak en een drankje.

No comments yet.

Leave a comment