Nieuw leven steekt overal de kop op

Published by on Wednesday 20.05.2009 at 18:49 in tuinsprokkels

Niet enkel wij waren in volle verwachting van nieuw leven, ook rondom ons werd uitgekeken naar nieuwelingen alom. Bij sommigen duurt dat wel heel lang, zoals bij Phyo Phyo die welgeteld 22 maand moest wachten op Kai-Mook.

Tijdens de verbouwing – ondertussen ook al 9 jaar geleden – maakten we op een verloren winterdag ‘en masse’ vogelhuisjes van de zoldervloerplanken, ‘Engelse dakpannekes’ en lood. Enkelen onder jullie zullen destijds ook wel eentje ontvangen hebben als cadeautje bij een etentje. In onze tuin hangen er 2: eentje aan de vijgenboom, naast de keuken, en eentje aan de linkse grote perenboom. Het is in dit nestkastje dat we al verschillende jaren op rij pimpelmeesjes ( je weet wel, de vogeltjes op de kadertjes bij Billie en Bollie) mogen verwelkomen. Ook dit jaar was er al snel veel bedrijvigheid en sinds enkele weken piept het jonge grut dat het een lieve lust is. Plichtsbewust vliegen papa en mama mees af en aan met heerlijke lekkernijen. Dit weekend zagen we de eerste kopjes af en toe aan het ‘raampje’ verschijnen. Vandaag waren ze blijkbaar zeer hongerig, want ze verdrongen elkaar om door het gaatje uit te schreeuwen dat ze eten wilden. Kijk zelf maar.

20090519_pimpelmeesjes_00120090519_pimpelmeesjes_00420090519_pimpelmeesjes_00320090519_pimpelmeesjes_002

Een paar jaar geleden hebben we ooit zo’n donsding uit de klauwen van onze poes kunnen redden. Om hem niet op te zadelen met een ongelukkige jeugd beslisten we hem op internaat te sturen naar het vogelopvangcentrum in Merelbeke, waar hij in veiliger oorden volwassen kon worden.

Hopelijk mogen ze dit jaar vrolijk en vrij onze tuin ontdekken. We hebben alvast een nieuwe trapeze in de hazelaar gehangen.

No comments yet.

Leave a comment